Ön itt van:  KezdőlapMichrochip behelyezés

A videóból megtudhatja a Mikrochipek beadásának fontosságát. Magyarországon kötelező minden eb mikrochippel történő azonosítása.

Igény esetén nem csak beadjuk a Mikrochipet, de akár annak kiolvasásában is segítünk, hogy az elkóborolt, gazdátlan kutyák mielőbb visszakerülhessenek otthonukba.

A mikrochip egy rizsszemnyi méretű szövetbarát üvegből készült parányi eszköz. A chip egy injekciós tű-szerű steril applikátorban helyezkedik el és egy tűszúrásnyi beavatkozással ültethető be a kisállat (kutya, macska, vadászgörény-vagy egyéb egzotikus állat) bőre alá. Európai szabvány szerint az implantáció helye a nyak bal oldala (tehát minden Európában chipezett kutyában itt keresik a chipet!)

Az állatorvos által végzett beavatkozás rendkívül gyors, egyszerű és nem okoz nagyobb fájdalmat, mint egy közönséges oltás. A mikrochipet csupán egyszer kell beültetni és kisállataink számára egész életére szólóan biztonságot nyújt. Nincs benne mozgó eszköz, vagy elem, semmi, amit meghibásodhatna, vagy lemerülhetne, csupán egy kis szénszál, amiben egy 15 jegyű számot kódoltak. Magyarországon kizárólag az ISO 1184 szabványnak megfelelő mikrochipet lehet beültetni. A mikrochip leolvasók is e szabvány szerint készültek.

Ez azt jelenti, hogy minden Magyarországon forgalmazott chip, minden Magyarországon forgalmazott mikrochip leolvasóval olvasható függetlenül a chip vagy a leolvasó márkájától! A chip kívülről láthatatlan, nem vándorol, nem sugároz, és a közhiedelemmel ellentétben GPS-ként sem válik be. A chipben kódolt 15 jegyű számot ugyanis kizárólag egy leolvasó készülékkel lehet megjeleníteni néhány centiméter távolságból. Ez a szám tulajdonképpen kisállataink személyi száma, melyet a beültetéssel egyidejűleg a tulajdonos adataival együtt az állatorvosnak rögzítenie, regisztrálnia kell valamelyik nyilvános mikrochip adatbázisban. Regisztráció nélkül a mikrochip csupán egy haszontalan implantátum!

Állatorvos Kapuvár

Kövess minket!

demo

© Copyright 2018 by Dr. Nagy Ottó. All Rights Reserved - Design by Pantelics.hu